sila la klik

Friday, October 9, 2009

aku paste sbb aku suke

REALITI 1 : HEP UniMAP telah diberikan arahan oleh Dato’ VC, (Kamaruddin Al-Kamiil wal Mutakammiiil) agar ditiadakan langsung pemilihanraya kampus melalui Stopa dan konco-konconya. Jika benar apa yang diceritakan (oleh staf UniMAP sendiri), pelajar UniMAP cubalah menghantar Borang Pencalonan untuk Menjadi Wakil (ketika pilihanraya). ANDA AKAN DAPATI , PELAJAR PERLU MENDAPAT “KEBENARAN” DARIPADA DEKAN PUSAT PENGAJIAN MASING-MASING. Ini langsung tidak demokratik kerana realitinya, TIADA SEORANG DEKAN DI PUSAT PENGAJIAN ANDA PUN YANG SANGGUP BERKATA “TIDAK” KEPADA DATO’ KAMARUDIN DAN KONCO-KONCONYA. Maka oleh sebab itulah, ramai Dekan-dekan Pro-Pelajar yang tidak disambung kontrak sebagai dekan e.g. Prof Sazali (Mekatronik) dan Dr. Shamsul (Bahan). Hanya DEKAN anda yang “YES MAN” sahaja yang akan dikekalkan. KETAHUILAH…ANDA SEMUA TELAH DITIPU !!!

REALITI 2 : Wahai para pelajar UniMAP. Sedarlah !!! Sesungguhnya, baru-baru ini IJM (Institut Jurutera Malaysia) atau BEM (Lembaga Jurutera Malaysia) telah menolak permohonan alumni (graduan UniMAP – kecuali PPK Mikroelektronik & PPK Komputer Perhubungan) untuk berdaftar dengan BEM (untuk dapat status Ir.) Alasannya : Semua kejuruteraan di UniMAP GAGAL mencapai status dan pengiktirafan dari BEM, apatah lagi melalui Akreditasi EAC (Engineering Accreditation Committee). Maknanya : Ijazah anda TIDAK SAMA SEKALI DIIKTIRAF oleh Lembaga Jurutera. Ketahuilah !! ANDA SEMUA TELAH DITIPU..!!

REALITI 3 : Disebabkan oleh Realiti 2 (di atas), USM, UM & UKM dan beberapa IPTA termasuk IPTS seperi UTP an UniTEN tidak teragak-agak untuk MENOLAK PERMOHONAN lepasan UniMAP untuk melanjutkan pengajian di peringkat MASTER & PhD. Tapi hanya satu IPTA sahaja yang masih berani menerima graduan UniMAP itu Universiti Malaysia yang terletak di Perlis !! Ketahuilah…ANDA SEMUA TELAH TERTIPU…!!!

REALITI 4 :

Sebagai “orang lama”, saya nasihatkan :

1. MPP bersuaralah bagi pihak rakan-rakan anda !!! Jangan jadi seperti ANJING yang terdiam setelah diberikan pelbagai kemewahan oleh pihak Universiti – melancong & sebagainya. Fikirkan tentang tanggungjawab dan amanah yang diberikan oleh rakan-rakan anda. FIGHT FOR THEIR RIGHT & YOUR OWN FUTURE !

2. ALUMNI juga perlu bangkit menentang rejim Kamarudin – Stopa – HEP – pembodek – pengampu yang nyata-nyata menyebabkan ijazah yang anda bersusah payah mendaptnya, tidak diiktiraf oleh Lembaga Jurutera Malaysia. Memang ada yang telah bekerja, tapi sia-sialah jika rakan-rakan dari IPTA lain boleh further studies, dan anda terus menjadi “orang suruhan” atau “kuli” di company tempat anda bekerja.

3. STAF UNIMAP terutamanya Dekan-dekan Pusat Pengajian juga perlu memberitahu kepada SEMUA pelajar – status pengiktirafan dari EAC yang “TERNYATA GAGAL” diperolehi. Wahai para Profesor & Prof. Madya yang cerdik pandai…tanya kepada diri anda, inginkah anda menghantar anak anda di UniMAP!? Jawapannya sudah tentu, ANDA SAHAJA YANG TAHU. Oleh itu, hentikan MENIPU PELAJAR!!

Kalau ada student UniMAP yang perlu keterangan lanjut (atau buat-buat tak faham), sila hubungi :

DIRECTOR, ENGINEERING ACCREDITATION UNIT
Prof. Madya Ir. Megat Johari bin Megat Mohd Noor
Director, Engineering Accreditation Unit
Tel : +603-7804 9862
Email : megatjohari@bem.org.my

KELUARLAH DARI ZON SELESA ANDA – DARI KAWASAN TANAH KUBUR WANG ULU atau KAWASAN PEMBUANGAN SAMPAH KUALA PERLIS – BUKTIKAN MAHASISWA TIDAK SEKALI-KALI BOLEH DITIPU SEWENANG-WENANGNYA !!!

No comments:

Post a Comment